Menu

Υποστήριξη CMS (Joomla, WP, Drupal)

Στη 4step χρησιμοποιούμε κατά κανόνα συστήματα διαχείρισης ιστοσελίδων open source CMS σε όλα τα projects που αναλαμβάνουμε. Η άριστη γνώση διαχείρισης των δημοφιλέστερων CMS παγκοσμίως μας επιτρέπει να δημιουργούμε από απλές εταιρικές παρουσιάσεις έως σύγχρονα ειδησεογραφικά portals και εύχρηστα ηλεκτρονικά καταστήματα ικανά να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της σημερινής αγοράς.
Το Joomla, το Wordpress και το Drupal είναι τα πλέον γνωστά και πολυδύναμα Συστήματα Διαχείρισης.

Τι είναι το Open Source CMS;

Το επονομαζόμενο «ανοικτό λογισμικό» είναι λογισμικό που διατίθεται δωρεάν μέσω διαδικτύου και υποστηρίζεται από μια κοινότητα χρηστών και εθελοντών. Αυτά τα συστήματα διαχείρισης αναπτύσσονται από παγκοσμίου κλάσης προγραμματιστές που είναι πρόθυμοι να μοιραστούν τις γνώσεις τους με εκατομμύρια άλλους χρήστες του διαδικτύου σε όλο τον κόσμο.
Το πιο ισχυρό όπλο αυτών των συστημάτων διαχείρισης είναι η κοινότητα χρηστών τους που διαμορφώνεται και είναι σε θέση να παράσχει λύσεις σε κοινά προβλήματα.

Μερικά από τα πλεονεκτήματα του ανοικτού λογισμικού

Μείωση κόστους

Με ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα, δεν χρειάζεται να ανακαλύπτουμε τον τροχό ξανά και ξανά! Η πλειονότητα των λύσεων είναι διαθέσιμη δωρεάν για όλους, σε αντίθεση με τα κλειστά λογισμικά που απαιτούν αγορά άδειας χρήσης. Αυτό δεν συνεπάγεται μειωμένη ποιότητα υπηρεσιών. Στην πραγματικότητα, πολλές φορές τα Open Source CMS είναι πολύ πιο εξελιγμένα.

Συστήματα διαχείρισης όπως το Joomla και το Wordpress υποστηρίζονται από μια τεράστια κοινότητα που χρησιμοποιεί τα CMS για εταιρική ή προσωπική χρήση. Αυτό σημαίνει πως οποιεσδήποτε τυχόν τεχνικές δυσκολίες μπορεί να προκύψουν επιλύονται άμεσα και αποτελεσματικά με την κατεύθυνση των πιο έμπειρων μελών της κοινότητας. Συνεπώς, οποτεδήποτε αντιμετωπίσετε κάποιο σχετικό πρόβλημα ή δυσκολία, η πλέον αξιόπιστη λύση θα είναι πάντοτε στη διάθεσή σας.

Ανεξάρτητη λύση

Σε αντίθεση με άλλες λύσεις που δημιουργούνται από επαγγελματίες κατασκευαστές ιστοσελίδων, οι σελίδες κώδικα ανοιχτού λογισμικού σας εξασφαλίζουν ανεξαρτησία όσον αφορά το συνεργάτη σας. Μπορείτε να αλλάξετε – σε περίπτωση που δεν είστε ευχαριστημένοι – τον αρχικό κατασκευαστή με κάποιον άλλον της επιλογής σας, ακόμα κι αν αυτός είναι … στην άλλη άκρη της γης. Με μία custom λύση … αυτό δεν είναι εφικτό. Είστε δεσμευμένοι.

Εύκολη επέκταση.

Η φύση του ελεύθερου λογισμικού είναι ακριβώς αυτή: ο καθένας έχει τη δυνατότητα να προσθέσει λύσεις και επεκτάσεις σε αυτό. Συνεπώς, μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα στις όποιες ανάγκες σας. Σκεφτείτε ένα παράδειγμα: μπορεί αρχικά να θέλατε απλά μια αξιοπρεπή παρουσία στο διαδίκτυο, αλλά με τον καιρό ίσως οι ανάγκες σας αυξήθηκαν και θέλετε να επεκτείνετε τις πωλήσεις σας online. Για ένα open source λογισμικό αυτό είναι εύκολο και φθηνό.
Σε αντίθετη περίπτωση, θα έπρεπε εκείνος που έχει κατασκευάσει το αρχικό σας website να επεκτείνει την ιστοσελίδα σας, επιβαρύνοντάς σας φυσικά με το ανάλογο κόστος –που ορίζεται αποκλειστικά από τον ίδιο.

Συνέχεια

Ακόμα και αν κάποιοι επιλέξουν για διάφορους λόγους να σταματήσουν την ενασχόλησή τους με τα ελεύθερα λογισμικά ή ακόμα και με την κατασκευή ιστοσελίδων, η κοινότητα που έχει δημιουργηθεί θα συνεχίζει να τα υποστηρίζει και να τα αναπτύσσει. Υπάρχουν χιλιάδες άτομα με πάθος για το διαδίκτυο που θα είναι πάντοτε εκεί για τις ανάγκες του εκάστοτε open source CMS.

Αντίθετα, τι θα γίνει αν επιλέξετε μία άλλη λύση και ο προγραμματιστής σας αποχωρήσει μετά από κάποιο διάστημα;

Επίσης

  • είναι φιλικά προς τις μηχανές αναζήτησης
  • είναι εύκολα στην διαχείριση από τον μέσο χρήστη
  • είναι ασφαλή σε επιθέσεις από hackers
  • ... και πολλά ακόμα

Ποιες ιστοσελίδες χρησιμοποιούν αυτά τα CMS;

     


Ακόμα:

  • η ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου
  • η ελληνική κυβέρνηση
  • η Διεθνής Αμνηστία
  • η Greenpeace
  • ... και εκατοντάδες ακόμα γνωστές εταιρίες και οργανισμοί

 

Αν έχετε πρόβλημα με την διαχείριση ή επέκταση του CMS σας (Joomla, WordPress, Drupal, Magendo) επικοινωνήστε μαζί μας.